Citroën en Milieu

duurzaam rijden

Beter voor jou én de wereld

Citroën duurzaam

duurzaam rijden

Beter voor jou én de wereld

Hoe duurzaam is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft vele voordelen voor het milieu én voor jou. Denk aan lagere kosten voor onderhoud, goedkoper opladen, en geen milieu vervuilende uitstoot. We zetten de belangrijkste voordelen van de elektrische auto op een rij.

Betere luchtkwaliteit

Een elektrische auto is veruit de groenste auto, groener dan een diesel- of benzineauto. Een elektrische auto stoot over zijn hele leven ruim 60 procent minder CO² uit dan een auto met een uitlaat.

Een groot voordeel van de elektrische auto’s is dat ze geen CO² en stikstof uitstoten tijdens het rijden. Beide stoffen dragen bij aan de opwarming van de aarde. Ook stoot een elektrische auto minder fijnstof uit, wat weer invloed heeft op een betere gezondheid en een hogere luchtkwaliteit. Kortom, goed voor een schonere lucht én beter voor de natuur. 

Elektrisch rijden duurzaam Citroën
duurzaam opladen

Co² neutraal laden

Kies je ervoor om jouw elektrische Citroën op te laden via je eigen zonnepanelen of een openbare aanbieder met 100% groeen stroom, dan rij je volledig CO2-neutraal.

Onderhoud Elektrische auto

Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig, omdat onder andere de motor minder onderdelen bevat die kunnen slijten of kapot kunnen gaan. Op het accupakket zit maar liefst 8 jaar garantie. Daarnaast worden bij Citroën veel onderdelen gerecycled of hergergebruikt.

Aan het einde van de levensduur is bereikt dan is er bij Citroën een inzamelings- en recyclingproces opgezet voor accupakketten van elektrische en hybrideauto’s. De grondstoffen kunnen voor nieuwe accu’s worden hergebruikt en hierdoor ontstaat een circulaire economie.

duurzaamheid Citroën

Meest gestelde vragen

Heb je nog vragen? Zie hier de meestgestelde vragen op een rij. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij, neem gerust contact met ons op.

Hoe Groen is een elektrische auto?

Over de hele levensduur zorgt een elektrische auto voor ruim 60% minder CO²-uitstoot dan een benzineauto. Daar is de productie van de batterij, auto en het gebruik (18 jaar lang jaarlijks 12.000 km rijden) in meegerekend.

Voor de batterij van een elektrische auto zijn wel grote hoeveelheden kostbare grondstoffen nodig, die in sommige gevallen schaars zijn en waarvan de winning voor milieuvervuiling kan zorgen. Nieuwe batterijtechnieken proberen de levensduur van de accu’s te verlengen en de benodigde kostbare grondstoffen te verminderen.

Kan ik niet beter wachten op een waterstofauto?

Een elektrische auto met een batterij is een verstandigere keuze dan een waterstofauto. Een waterstofauto gebruikt een brandstofcel om elektriciteit uit waterstof te halen, waarmee de auto kan rijden. Daarbij gaat veel energie verloren, net als bij de productie van waterstof. Het is veel efficiënter om de elektriciteit direct in te zetten in de auto via een accu.

Waterstofauto’s hebben gemiddeld wel een groter bereik dan elektrische auto’s met een batterij. Daar staat tegenover dat je op dit moment op slechts een paar plekken in Nederland waterstof kunt tanken en dat waterstofauto’s duurder zijn dan batterij-gedreven elektrische auto’s.

Is een elektrische auto brandgevaarlijk?

Een elektrische auto vliegt niet gemakkelijker in brand dan een diesel- of benzineauto. Het opladen van een elektrische auto leidt ook niet tot een grotere kans op brand. Belangrijk is dat de accu niet beschadigd is en de richtlijnen van autofabrikanten en producenten van laadstations worden opgevolgd.

Een elektrische auto heeft wel andere brandeigenschappen en een ander brandverloop. Daardoor kan de impact van een brand groter zijn en moet deze op een andere manier worden geblust.

Lees meer over…

Loading …