Citroën elektrisch opladen

Opladen

Ontdek hoe makkelijk laden is

Elektrische auto opladen

Opladen

Ontdek hoe makkelijk laden is

Alles over Opladen

Met bijna 140.000 oplaadpunten en ruim 4.100 snelladers heeft Nederland de grootste laaddichtheid van Europa. Of je dus thuis, op je werk of onderweg bent, er is altijd wel een plek in de buurt om jouw elektrische Citroën op te laden. Het aantal laadpunten blijft de komende jaren hard groeien. Bovendien rijd je dankzij de slimme accutechnologie van Citroën, extra veel kilometers op één acculading. Ontdek hoe makkelijk het opladen van je elektrische auto is.

Waar laad jij je Citroën op?

thuis opladen

Een laadpaal thuis staat vaak op je eigen oprit en wordt alleen door jou gebruikt. Dit biedt veel gemak. Je kunt kiezen voor een laadstation met of zonder vaste laadkabel. Ook kun je ervoor kiezen om de laadpaal te koppelen aan een backoffice systeem zodat al je laadsessies inzichtelijk zijn en eventueel verrekend kunnen worden met je werkgever of de Belastingdienst. Bij Van Beek werken we voor de installatie samen met onze partner Saman. Wil je hier meer over weten? Laat je gegevens achter dan nemen we vrijblijvend contact met je op.

Laadpaal Citroën

Openbaar laadpunt

Niet iedereen heeft een eigen oprit thuis. Gelukkig is er met 140.000 punten in Nederland vaak wel een openbaar laadpunt bij jou in de buurt. Met een laadpas kun je het laden bij een openbaar laadpunt eenvoudig starten en stoppen en van de gemaakte kosten ontvang jij, of je werkgever, maandelijks een factuur.

Heb je geen eigen oprit en staat er geen openbare laadpaal bij jou in de buurt? Dan kun je bij de gemeente gratis een openbare laadpaal aanvragen.

Onderweg snelladen

Door heel Europa vind je onderweg steeds meer snelladers van aanbieders als FastNed, Allego, Ionity en Shell Recharge.

Alle elektrische modellen van Citroën en DS zijn geschikt voor snelladen. In minder dan 30 minuten kun je je accu opladen tot 80%. Ideaal te combineren met een koffiepauze tijdens lange (vakantie)ritten.

Citroën Snelladen

Wat kost het opladen?

Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een elektrische Citroën heeft een accupakket in plaats van een brandstofmotor. Hierdoor zijn er minder bewegende, en dus slijtbare, onderdelen. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten.

Kosten auto opladen

De kosten van het opladen van een accu in een elektrische auto liggen vaak lager dan van een volle benzine- of dieseltank. De exacte kosten hangen af van de manier waarop je laadt: via een laadpaal bij je thuis, een openbare laadpaal of een snellader. Bij een laadpaal thuis bepaalt je energiecontract je kosten per kWh. Wanneer je in het bezit bent van zonnepanelen, dan kun je je elektrische Citroën in principe gratis opladen.

Citroën opladen zonnepanelen
MyCitroën Opladen elektrische auto

Vergroten actieradius

Verwarm of koel de auto alvast wanneer deze aan de laadpaal staat. De auto gebruikt dan netstroom in plaats van stroom uit de accu om op de gewenste temperatuur te komen. Je stelt dit eenvoudig in met de MyCitroën app

Activeer One Pedal Drive waarmee het systeem het accupakket oplaad bij het afremmen.


Laadoplossingen

Voor de installatie van jouw laadpunt werken wij samen met de Saman Groep, een lokale specialist in Zuidwest-Nederland met vestigingen in Zierikzee, Breda en Oud-Beijerland. Met onze installatiepartner kun je een vrijblijvende afspraak maken voor een telefonisch oriëntatiegesprek voor een Laadpaal bij jouw thuis of op het werk.

Laadpalen van topmerken

De Saman Groep levert kwalitatieve laadpalen van de merken Alfen en Wallbox. Een laadpaal laadt jouw Citroën of DS snel en veilig op. Of je nu een laadpaal voor thuis zoekt of op de zaak. Over de montage hoef je jezelf geen zorgen te maken, dat zit inbegrepen bij de pakketprijs.

Saman Citroën
Laadpaal Citroën Saman

Het gemak van thuis laden

De Saman Groep biedt jou;

  • Innovatieve laadpaal 3,7 kW tot 22 kW
  • Advies op maat telefonisch of bij jou thuis
  • Optioneel inclusief registratie en backoffice systeem
  • Optioneel met vaste laadkabel
  • Transparante pakketten en prijzen
  • 24/7 support en storingsdienst

Vrijblijvend advies laadpaal

Aanhef(Vereist)
Adres(Vereist)
Privacybeleid(Vereist)

Meest gestelde vragen

Heb je nog vragen? Zie hier de meestgestelde vragen op een rij. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij, neem gerust contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van een laadpaal thuis?

Er zijn verschillende voordelen voor een laadpaal bij jou thuis of op het werk:
– Je kunt laden wanneer je wilt
– Voorverwarmen of koelen via netstroom, waardoor je rijbereik groter is.
– Je betaald minder dan met publiek laden
– Je laadt sneller dan met het gewone stopcontact
– Je kunt eenvoudig je kosten verrekenen

Kan ik mijn auto ook opladen via het stopcontact

Ja, je kunt je auto ook opladen via het reguliere 220v stopcontact. Je hebt hiervoor een speciale laadkabel nodig. Dit wordt ook wel de thuislader of de ‘Granny cable’ genoemd.

Gezien de beperkte laadsnelheid van maximaal 3.7 kW duurt opladen wel een stuk langer.

Hoe snel laad ik mijn auto op via een laadpaal?

Dat kun je uitrekenen met een eenvoudig rekensommetje: deel het vermogen van de accu door het vermogen van de laadpaal.

Voorbeeld
Stel dat je Citroën een accupakket heeft van 55 kWh en de laadpaal een vermogen heeft van 11 kW. Dan duurt het ongeveer 5 uur (55 kWh / 11 kW = 5 h) voordat een volledig lege accu weer helemaal is opgeladen. Je meterkast moet dan ook het vermogen hebben om 11 kW te kunnen laden. Een 1-fase meterkast kan over het algemeen tot 3,7 kW per groep leveren. Voor 11 kW laden heb dus je een 3-fase meterkast nodig.

Lees meer over…

Loading …