DS Autobanden

DS Autobanden

Voor een optimale grip

DS Bandenservice

DS Autobanden

Optimale grip onder alle omstandigheden

DS Autobanden

Met de DS bandenservice profiteert u van deskundige montage, controle en opslag van de zomer- of winterbanden. Bij elke bandenwissel controleert de DS erkend reparateur de banden nauwkeurig. Ook checkt hij of het bandenprofiel nog voldoet. Tegen een kleine vergoeding kunt u de banden ook laten opslaan, zodat u er geen omkijken naar hebt.

DS BANDENCHECK

Ieder seizoen vraagt om een autoband die is toegesneden op de specifieke weersomstandigheden. Winterbanden hebben namelijk een ander profiel dan zomerbanden. Bovendien is de samenstelling van het rubber anders. Dit heeft gevolgen voor de remweg, de rolweerstand en het rolgeluid. Met de juiste banden onder uw auto kunt u optimaal genieten van de uitstekende wegligging én de veiligheid van uw DS. Maak daarom gebruik van de DS Bandenservice

Autobanden DS Automobiles
Winterbanden DS Automobiles

Zomer en winterbanden

Nieuwe DS zomerbanden zorgen voor meer grip, waardoor de veiligheid wordt vergroot. De samenstelling van het rubber zorgt ervoor dat zomerbanden het beste presteren bij temperaturen boven de 7 graden.

Wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt, is het verstandiger te kiezen voor DS winterbanden. Met het in het najaar wisselen van je zomerbanden voor winterbanden ga je voorbereid de winter in. De afwijkende rubbersamenstelling in winterbanden zorgt voor betere prestaties bij koude omstandigheden. De diepte in het profiel van winterbanden zorgt er daarnaast voor dat sneeuw en water sneller worden afgevoerd. Winterbanden zorgen daardoor voor een aanzienlijk kortere remweg en daarmee verkleint u de kans op een ongeval.

TIP: Blijf niet doorrijden met winterbanden in de zomer, ze slijten hierdoor veel sneller en bovendien zijn de prestaties bij hogere temperaturen minder goed dan die van zomerbanden.

DS bandenhotel

Speciaal voor onze vaste klanten bieden wij de mogelijkheid om de bandenset van uw DS bij ons op te slaan. Bij ons bandenhotel liggen de banden veilig en onder ideale omstandigheden opgeslagen.

Extra efficient is de mogelijkheid om de jaarlijkse bandenwissel te combineren met je onderhoudsbeurt.

Maak nu een afspraak voor jouw bandenwissel!

Citroën bandenhotel

Meest gestelde vragen

Heeft u nog vragen? Zie hier de meestgestelde vragen op een rij. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, neem gerust contact met ons op.

Wat is de minimale profieldiepte?

De wettelijke eis voor de APK-keuring voor profieldiepte is 1,6 mm. De ANWB adviseert echter om zomerbanden met een profiel van 2 mm of minder al te vervangen, omdat prestaties van de band op het gebied van rijeigenschappen en veiligheid dan al een stuk minder zijn.

Bij winterbanden wordt een minimum-profieldiepte van 4 mm geadviseerd. Indien het profiel minder is dan 4 mm, zijn de specifieke winterse eigenschappen van de band een stuk minder en gaat de band niet meer door voor een echte winterband. Hierdoor wordt de grip op nat wegdek minder en wordt de remweg langer.

Hoe oud mag een autoband zijn?

Banden slijten (de profieldiepte neemt af) en banden verouderen (het rubber droogt uit). De slijtage is afhankelijk van de slijtvastheid van de betreffende band, de rijstijl en gebruiksomstandigheden (correcte bandenspanning, wielstanden, etc.). Na maximaal 8 jaar of 40.000 km is een band vaak versleten.

Hoe vaak moet ik mijn bandenspanning controleren?

We raden aan om dit elke maand te doen. Doe ook altijd een controle voorafgaand aan een lange rit. Controleer bandenspanning bij voorkeur wanneer u die dag nog niet met de auto hebt gereden, of maximaal 5 kilometer hebt afgelegd.

Maak een werkplaatsafspraak